Ruud Stokman
Over Mij
Hoe het begon
Wat heb ik gedaan
Wat kan ik voor u doen
Foto,s
Contact en prijzen
Cinnamonn-rolls
Cuisine-Routinier
Ruud stokman
Wat heb ik gedaan

Toen ik 18 was ging ik in de instelling werken bij HUIZE DE WAARD in Alblasserdam.

Dit was een bejaardentehuis met 110 bewoners en een hele goede Chef-kok : Martin de Zwart.

Hier werkte ik 4 dagen per week en 1 dag op school voor mijn 3e instellingskoksdiploma.

Martin was een kok met heel veel Horeca-ervaring en wij maakten dan ook regelmatig prachtige buffetten.

Het werk in de instelling was wat gematigder dan de Horeca maar ik leerde er 1 dag in de week bij om hoger op te komen.

Daarna ging ik voor mijn 2e instellingskok naar de MERWEBOLDER in Sliedrecht waar bijna 300 zwakzinnige bewoners zaten.

Ook hier heb ik veel geleerd en mijn diploma behaald. Frits Kilian was daar toen de Chef-kok, Streng maar rechtvaardig.

Toen kwam mijn kans : In de wielborgh in Dordrecht, een bejaardenflat met 125 bewoners werd de Chef-kok ernstig ziek.

De Sous-chef werd Chef en ze vroegen mij of ik daar tijdelijk Sous-chef wilde worden.

Daar heb ik veel geleerd op gebied van management, bestellingen e.d. Voor mij was dit een mooie springplank.

Na 1.5 jaar werd de Chef-kok weer beter en moest ik het veld ruimen. Jammer want het was fijn werken daar.

Gelijk daarna werd ik Sous-chef in huize PARKZICHT in Sliedrecht, wederom een bejaardentehuis met 140 bewoners.

Hier ontplooide ik mij als bestuurder van een instellingskeuken en leerde ik alle kneepjes van het vak.

Ik werd ook hier op handen gedragen en heb hier een leuke en leerzame tijd gehad.

Toen kreeg ik de kans om ambtenaar te worden in SCHIEHOVEN, een geriatrische kliniek in Rotterdam-Schiebroek.

Dus voor de gemeente rotterdam gewerkt in een tehuis met 225 patienten, ook hier heb ik weer veel ervaring opgedaan.

Helaas met een conflict weggegaan omdat de medewerkers van vele nationaliteiten niet met elkaar overweg konden.

Ik zal de details weglaten om niemand te beschadigen.

Daarna ben ik gaan werken in het REFAJA ziekenhuis te Dordrecht met 405 patienten, Hier was ik zelfstandig werkend kok.

In dit ziekenhuis heb ik mijn BGP diploma gehaald en mijn 1e instellingskoksdiploma en heb hier jaren gewerkt als instellingskok.

Na 5 jaar heb ik mijn dieetkoksdiploma gehaald en een HACCP certificering, mede mijn leermeesterdiploma.

Deze keuken hield op met bestaan doordat zij ontkoppeld gingen koken op een andere locatie.

Ik wilde hier niet in meegaan omdat ik kok ben in hart en nieren en niet in een ontkoppelde keuken wilde werken.

Ik werd gevraagd om in CRABBEHOFF te komen werken, een verpleeghuis in Dordrecht met 280 bewoners en was daar Dieetkok.

Op deze locatie werd alles nog vers gekookt en handgemaakt, Zo maakte ik daar elke dag Taarten, Salade,s, Gebak en vaak koude buffetten.

Vanaf half 2008 heb de taken van de teamleider waargenomen omdat deze vertrok en er geen nieuwe teamleider meer werd aangenomen.

Hier heb ik mij ontplooid tot hoofd keuken en teamleider tot ik in Oktober 2009 hoorde dat ook deze keuken dicht ging.

Er worden nu maaltijden afgenomen van de firma Eetgemak uit Katwijk a.d. Zee en ik hoorde dat ik boventallig was, dus kwam er een nieuwe teamleider.

Na bijna 10 jaar in Crabbehoff te hebben gewerkt en de nieuwe banen niet voor het opscheppen liggen besloot ik om ZZPer te worden.

Zelfstandige zonder personeel, Dat lijkt mij wel een mooie uitdaging om mij verder te ontplooien.

Ik heb al eens voor de KOKSADVISERING gewerkt in Zeewolde toen ik hoorde dat de REFAJA keuken ging ontkoppelen.

Ik dacht : Nu kom ik overal waar ze een kok nodig hebben. Dat was ECHT leuk om te doen en het ging mij erg goed af.

Dit werk varieerde van een Klooster in Hilversum tot een moeilijk opvoedbare kinderen stichting in Halsteren.

En van een Ziekenhuis in Leiden tot een echte vreetschuur in het noorden van het land. Prachtige ervaring !

Ik heb dit erbij gedaan tot ik gevraagd werd door CRABBEHOFF en dacht dat vaste dienst beter zou zijn.

Ach... Wat is vaste dienst ?? Ik werkte bijna 10 jaar in vaste dienst in CRABBEHOFF en kon ook vertrekken door de anciniteitensleutel.

Zo, Het is een heel verhaal geworden maar nu hebben jullie een idee over mijn keuken-ervaring.

Tussendoor heb ik nog veel ervaring opgedaan in diverse catering-bedrijven en op een Party-boot in Rotterdam.

Ik heb heel veel partijen en koude en warme buffetten georganiseerd en ook met BBQ en WOKKEN heb ik veel ervaring.
Ik verzorg ook graag uw warm en/of koud buffet voor mooie niet vergelijkbare prijzen.  Alles wat u wilt kan gemaakt worden.

Inmiddels heel veel opdrachten gedaan als Freelance-kok bij o.a.:
Golfclub Crayestein te Dordrecht, Op de SS Rotterdam, Stadhuis Amsterdam, Sunparks Loohorst te Limburg, PSV stadion, Galgenwaard te Utrecht, Verhaaf Catering in Hoofddorp, Vliegveld Valkenburg, Schiphol, Fort Voordorp in de Bilt, Landgoed de Heerlijkheid, Kasteel Nijenrode, De Jaarbeurs te Utrecht, Muntmuseum te Utrecht, ArenA-Amsterdam, Shell hoofdgebouw in Den Haag, Maison de Boer, BonBon Catering, Jaarbeurs Catering, OSeven, Arjan van Dijk, La Vie Catering. Cuisine-Detachee, Cuisine-en-Route, Dutch Cooking Connection,Scheepvaartmuseum Amsterdam, TT Assen, Ahoy Rotterdam, RAI Amsterdam, de Ron Blauw Paardenburg in Oudekerk a/d Amstel, Golfclub Bergschen hoek, Buena Vista Kinderdijk, de Witte Brug Lekkerkerk en nog veel meer. 

Ik krijg steeds vaker rechtstreekse opdrachten en maak steeds minder gebruik van bemiddelingsbureau's en werk steeds meer A la carte.
O.a in Restaurant Buena Vista te Kinderdijk, Hotel Restaurant de witte brug in Lekkerkerk, Hotel Restaurant de Orangerie in Roermond.

Misschien zien wij elkaar op uw opdracht ?

Ruud Stokman

Cuisine-Routinier

www.cuisine-routinier.nl

0620343930